H1 Verslag MNC Dordrecht

JAWS-heren 1 onderuit in debutantenbal
 
Afgelopen zaterdag trok heren 1 naar de Fanny Blankers-Koenweg in Dordrecht voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen MNC Dordrecht. Een historisch moment voor JAWS, het was de eerste wedstrijd in de Eerste Divisie sinds haar oprichting in 2000. JAWS HOOG. Naast het debuut van JAWS-heren 1 op het een-na-hoogste niveau van Nederland maakten ook Wouter Beek, Tim van der Meer en Joost van der Maat hun debuut voor JAWS.
 
Na weer een week hard trainen onder leiding van de Timtator was de ploeg goed voorbereid op een slijtageslag van vier keer acht minuten op dertig meter. Toch werd JAWS vrij snel na het eerste fluitsignaal met de neus op de (nieuwe) feiten gedrukt. De eerste aanval van de wedstrijd leverde met een onhoudbaar schot lange-hoek-onderkant-lat een voorsprong op voor de gastheren uit Dordrecht. JAWS toonde haar veerkracht en scoorde drie keer in de eerste periode om alsnog met een 3-3 tussenstand bij elkaar te komen.  
 
Periode twee ging flitsend van start met een goed uitgespeelde manmeer-situatie van JAWS. De bal ging in hoog tempo van hand tot hand en Lucas Twisk vond in de laatste fase behendig meestertechnicus Menno Dalmijn: 3 – 4. Toch bleek dit geen opmaat voor een almaar groeiende voorsprong. Dordrecht beleefde een sterke fase die goed was vier goals op rij. Om het leed te vergroten miste JAWS bij hoofde van uw voorzitter ook nog een strafbal in die serie. In het restant van periode twee wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren voor een ruststand van 8 – 5.
 
De tweede helft begon waar de eerste helft geëindigd was, met een doelpunt van Dordrecht. Ondanks deze tegenslag was periode drie voor JAWS een heuze wederopstanding. Deze begon met een andermaal goed uitgespeelde manmeer-situatie; dit keer gaf Menno Dalmijn aan en maakte Tim van der Meer af. De rest van de periode bleek JAWS uit een ander vaatje te kunnen tappen. Zo werd in deze periode vijf keer gescoord en maar twee keer gevist. Einde periode drie: 10 – 11.
 
JAWS begon vol anticipatie aan periode vier. Het bleef helaas bij anticipatie en de ploeg legde het uiteindelijk juist in deze periode af. Een combinatie van vermoeidheid en wat slordigheden maakten dat het nooit meer echt spannend werd in Dordrecht. Met een aantal snelle tegengoals was het verzet van JAWS definitief gebroken. Eindstand 16 – 12.
 
Ondanks het verlies kan JAWS tevreden terugkijken op haar debuut in de eerste divisie. Zo is MNC een uitgesproken titelkandidaat en is Waterpoloën op dertig meter voor niemand leuk. Debutanten Wouter, Tim en Joost kunnen terugkijken op een goede eerste wedstrijd voor JAWS. Wouter en Tim waren samen goed voor vijf doelpunten en Joost speelde een verdienstelijke wedstrijd. Ook hij had geprikt als uw voorzitter niet had gekozen om zelf te vuren toen Joost vrij voor het doel lag. Verder is vijf goals uit negen manmeer-situaties ronduit indrukwekkend en bood het scoreverloop het nodige perspectief voor de komende wedstrijden.
 
Ook deze week zullen wij ons weer in het zweet en in het chloor werken om zaterdag de eerste punten te pakken in Nijmegen. JAAAAAWS HOOG. 
 
Uw Voorzitter
 
Loek Foster  
 
 
 
Topscorersklassement JAWS*
1
 
Rebecca Janssen
 
Dames 1
 
4
 
+4
 
 
 
Tim van der Meer
 
Heren 1
 
4
 
+4
 
 
 
Menno Dalmijn
 
Heren 1
 
4
 
+4
 
2
 
Rebecca Meershoek
 
Dames 1
 
3
 
+3
 
 
 
Loek Foster
 
Heren 1
 
3
 
+3
 
3
 
Miriam Fernández Ozes
 
Dames 1
 
1
 
+1
 
 
 
Sanne Vernède
 
Dames 1
 
1
 
+1
 
 
 
Wouter Beek
 
Heren 1
 
1
 
+1
*Heren 2 en heren 3 kwamen nog niet in actie in week 1.