D1 Verslag ZPHC

‘…dan trek ik je hoofd van je kop af!’ – De Wedstrijd ZPCH – JAWS
Het was voor JAWS Dames 1 de tweede uitwedstrijd om de eerste plaats in het klassement te veroveren. Als natgeregende haaien, inclusief kersverse aanvoerster Isis Loos met een handdoekje als rokje en de zeiknatte legging in haar hand, liepen ze de sporthal in Hoofddorp binnen, het thuis zwembad van ZPCH. Een promotie wilden de dames waarmaken aan het einde van het seizoen en hier zou een goeie start gemaakt kunnen worden.
Door een strenge scheidsrechter moest de voorbespreking worden gedaan op de grond van de sporthal, konden de dames maar half inzwaaien en was er geen tijd voor wat schoten op doel. Maar, geen reden tot paniek. De wedstrijd kon beginnen, in het bad van maar liefst 8 banen breed. JAWS HOOG. Hoewel er maar 8 dames aanwezig waren, was het vertrouwen er zeker om te winnen. De wedstrijd begon ook goed. Na een korte tegenslag door een doelpunt van ZPCH, maakte Miriam Fernández Osés de gelijkmaker. Daarna trok JAWS goed aan en zorgde de behendige Sanne Vernède voor twee doelpunten in 1 minuut tijd in het voordeel van JAWS. Dit door een hard schot tussen de handen door van de ZPCH speelsters en goed teamwork. De eerste manmeer voor JAWS werd prachtig afgesloten door een knaller van Rebecca Jansen. Ook onze nieuwe keepster Britt Weert speelde een belangrijke rol door de ballen van de tweede lijn netjes uit het doel te houden. De eerste periode werd afgesloten door een actie op de contra waarbij Sanne Vernède een mooie assist wist te maken op nieuweling Tessa Naber, die de keeper keurig wist af te leiden en de 1-5 maakte.
 
Het ging lekker. De dames waren aan het knokken tegen de fysieke speelsters van ZPCH die hun frustratie goed wisten te uiten op onze JAWS speelsters… Maura Quite wist een mondige speelster die het hoofd van Maura’s kop wilde trekken rustig voorbij te zwemmen en zo de bal te onderscheppen. De tweede periode werden we hard aangepakt door de scheidsrechter. Judith Kooistra had haar eerste twee P’tjes te pakken in de eerste en tweede periode, zelfs nadat ze vorig seizoen er geen één wist te krijgen. Ook Isis Loos en Tessa Naber kregen een persoonlijke fout, door slim (en gemeen) werk van ZPCH. Gelukkig maakte Sanne Vernède wel eventjes haar derde doelpunt in deze periode en zo werd de periode met 1-6 afgesloten.
 
De derde periode begon in het nadeel voor JAWS. Isis Loos kon de scheidsrechter niet overtuigen en werd met beide handen uit het water, toch naar de hoek gewezen. Dit betekende dat JAWS verder moest spelen met wel liefst… 0 wissels. Na de 2-6 door ZPCH lukte het Britt Weert met stomme pech via haar hoofd de bal in haar eigen doel te stoten en maakte ZPCH ook nog een doelpunt uit een manminder voor JAWS. Het derde partje eindigde met 4-6.
 
De scheids zat ons ook zeker niet mee in het vierde partje, we werden er constant uitgestuurd en kregen strafworpen tegen. Ondertussen werd er geschreeuwd dat Rebecca Jansen een ‘fucking amateur’ is die blijkbaar onder water moest worden gehouden, dit werd totaal over het hoofd gezien door de scheids. De vierde periode zwom ZPCH ons voorbij in de contra en maakten ze twee doelpunten na elkaar wat de stand op gelijke hoogte bracht. We werden meegenomen in hun spelletje, door vermoeidheid en frustratie. 6-6 met nog 2 minuten te spelen. In de laatste 1,5 minuut kreeg onze Judith Kooistra ook nog eens haar derde P’tje waardoor JAWS met een vaste man minder in het water lag. Dit werd JAWS dan ook fataal waardoor er in de laatste 15 seconden werd gescoord voor ZPCH. Eindstand: 7-6.
 
Ondanks het verlies kunnen we terugkijken op een wedstrijd waar we strijdend ten onder zijn gegaan. Het begon goed met echt teamwork en we hebben ook punten waar we weer verder op kunnen trainen. Het was zonde dat de wedstrijd zo heeft moeten eindigen, maar extra motivatie om ze dubbel zo hard terug te pakken als we ze in de Mirandabad zullen verwelkomen.
 
 
 
Tessa Naber, speelster Dames 1
 
 

Topsscorersklassement JAWS

1. Tim van der Meer Heren 1 +7
2. Loek Foster Heren 1 +6
3. Rebecca Jansen Dames 1 +5